COOL Talent

   
      18 april 2020 Schouwburg Gouda                                                                                                             

                10e Editie!

Header

     COOL Talent

18 april Schouwburg Gouda

Deelnemende scholen

Social Media

     
facebook icon    logo instagram
     

Organisatie

 
Logo Lions 2

Podium voor Jong Talent

COOL Talent komt jaarlijks terug en wil uitbreiden

Gouda - COOL Talent, een nieuwe show die jong talent op het gebied van zang, muziek en dans een podium wil geven wordt waarschijnlijk een jaarlijkse evenement. Ook worden er in de toekomst meer scholen uit de Goudse regio bij betrokken.

Tijdens de eerste aflevering van COOL Talent zijn zaterdag 11 juni in de Goudse schouwburg ruim twintig acts te zien. het gaat om leerlingen van GSG Leo Vroman, De Goudse Waarden, Sint-Antonius College en Coornhert Gymnasium uit Gouda en de Schoonhovense scholen Willem de Zwijger en Schoonhovens College. Ze zijn door leden van de Lionsclub Gouda-Bloemendaal geselecteerd uit meer dan honderd bijdragen op muzikale avonden van de deelnemende scholen. De Lionsclub wil met het evenement, dat sterk lijkt op een initiatief uit het verleden van de toenmalige Goudsche Courant, jong talent uit Gouda en omgeving een podium bieden. 
Volgens woordvoerder Kees Dogterom van COOL Talent is het daarnaast een goed middel om scholen met elkaar te laten samenwerken. "Er is vaak toch wel enige rivaliteit tussen scholen en leerlingen, maar bij dit evenement slaat iedereen de handen ineen. Zo is er tijdens COOL Talent een live-huisband, die bestaat uit leerlingen van verschillende scholen."
De Lionsclub wordt bij het nieuwe Goudse evenement ondersteund door professionals. Zo is John de Heij van John de Heij Theater Produkties als regisseur aangetrokken. Patrick Wognum van Drumschool Rolling Sticks en de Goudse Popschool zorgt voor advies en begeleiding.
Volgens Kees Dogterom is tijden de bezoeken aan scholen in Gouda en Schoonhoven gebleken dat er enorm veel jong talent rondloopt in de Goudse regio. "het was dan ook lastig een selectie te maken. Bij de uiteindelijke keuze is onder meer gelet op originaliteit, kwaliteit en uitstraling. Ook hebben we gezorgd voor een goede mix van zang, dans en muziek." Dogterom benadrukt dat COOL Talent geen show is als The Voice of X-factor. "Er is geen jury die de bijdragen beoordeelt en er worden geen bekers uitgereikt. Het evenement is puur bedoeld om jongeren een kans te geven zich voor een groot publiek te presenteren."
De Lionsclub heeft inmiddels van scholen en leerlingen zoveel positieve reacties gekregen, dat nu al vrijwel vaststaat dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt. Er wordt daarnaast gestreefd naar het betrekken van nog meer scholen uit de Goudse regio bij het initiatief, bijvoorbeeld uit Lekkerkerk en Waddinxveen. 
De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Een entreebewijs kost negen euro. De opbrengst gaat naar de stichting Leergeld, die strijdt tegen armoede.

Maarten Molenaar - Algemeen Dagblad Gouda - 26 mei, 2011

klik hier voor het originele artikel